ГАРАНТОВАНИЙ ПОКУПЕЦЬ УСПІШНО ПРОДАЄ ЕЛЕКТРИЧНУ ЕНЕРГІЮ ЗА ДВОСТОРОННІМИ ДОГОВОРАМИ



Державне підприємство «Гарантований покупець» реалізувало повний обсяг «зеленої» електроенергії, яку виставило на продаж. Аукціонні торги відбулися 6 вересня на Українській енергетичній біржі.

Гарантований покупець  продав 246,5 тисяч МВт•год електроенергії  з відновлювальних джерел з постачанням у жовтні 2021 року.  

Результатом конкурентної боротьби учасників торгів  стало зростання ціни за одним з продуктів майже на 34 %. Як наслідок –  аукціон приніс Гарантованому покупцю понад 483 млн грн. 

Укладання довгострокових двосторонніх договорів дозволяє підприємству гарантовано реалізовувати товар. Це означає мінімізацію небалансів, отримання справедливої ціни на унікальний продукт та, як наслідок, оптимізацію фінансових надходжень. 

Своєю чергою, збільшення обсягів форвардних контрактів відповідає як провідним загальноєвропейським практикам, так і довгостроковій торгівельній стратегії підприємства. 

Раніше повідомлялося, що Гарантований покупець зосередив продаж «зеленої» електроенергії на ринку двосторонніх договорів – за місяць обсяг реалізації на форвардному сегменті перевищив обсяг продажів на спотовому ринку. 


Приєднуйтесь до нас на Facebook, щоб дізнаватися про новини першими → http://bit.ly/GpOnFacebook