ГАРАНТОВАНИЙ ПОКУПЕЦЬ ПРОДАВ «ЗЕЛЕНУ» ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ ДО КІНЦЯ РОКУ



Перший «довгий» аукціон Гарантованого покупця з продажу відновлюваної електроенергії відбувся успішно – держпідприємство реалізувало 100 % унікального товару, виставленого на торги. 

Як повідомлялося, покупцям вперше запропонували «зелену» електроенергію з постачанням протягом чотирьох місяців – з вересня до грудня. Так, на торгах Гарантований покупець реалізував майже 830 тисяч МВт•год навантаження. Переможцями аукціону стали шість компаній.

В результаті конкурентної боротьби учасників аукціону ціна на електроенергію з ВДЕ демонструвала ріст до 35 % за окремими позиціями. Максимальний рівень цін досягнув позначки 1529 грн/МВт•год.  Загальна вартість проданої електроенергії – майже 1,5 млрд грн.

Відповідні обсяги реалізації та ціна, сформована в результаті конкуренції, є незаперечним доказом сталого попиту на «зелену» електроенергію. А збільшення обсягів двосторонніх контрактів відповідає як провідним світовим трейдинговим практикам, так і довгостроковій торгівельній стратегії підприємства. Це дозволяє гарантовано продати електроенергію, мінімізуючи небаланси, та отримати фіксовану ціну товару на тривалий період.


Приєднуйтесь до нас на Facebook, щоб дізнаватися про новини першими → http://bit.ly/GpOnFacebook