ГАРАНТОВАНИЙ ПОКУПЕЦЬ УСПІШНО РЕАЛІЗУВАВ «ЗЕЛЕНУ» ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ НА БІРЖІ



Державне підприємство «Гарантований покупець» продало 100 % електричної енергії з відновлювальних джерел (ВДЕ), виставленої на аукціон. Торги відбулися 22 червня на Українській енергетичній біржі.

Гарантований покупець запропонував «зелену» електроенергію з постачанням у липні 2021 року та сформував два продукти, один з яких – новий для українського ринку електричної енергії. Підприємство розробило договір з динамічними обсягами купівлі-продажу електроенергії, що передбачає можливість Гарантованого покупця коригувати обсяги продажу в окремі години до 40 % у сторону зменшення.

Мета запровадження такого продукту від Гарантованого покупця – максимізувати обсяги реалізації чистої електроенергії за двосторонніми договорами. Разом з тим такий підхід враховує ризики та особливості виробництва електричної енергії з відновлюваних джерел, що характеризується високою мінливістю та складністю прогнозування на довгостроковий період.

Гарантованому покупцю вкотре вдалося реалізувати всю запропоновану електричну енергію – майже 147 тисяч МВт•год – та отримати від продажу понад 217 млн грн (з ПДВ). 

Покупцями «зеленої» електроенергії стали цього разу дев’ять компаній – «МХП Еко Енерджи», «Південь Енерг Збут», «Дніпросталь-Енерго», «Де Трейдинг», «ЕТГ», «Запорізький Енергетичний Альянс», «Енерглпостачальник», «Енерго-Газ», «Микол Електропост Ком».


Приєднуйтесь до нас на Facebook, щоб дізнаватися про новини першими → http://bit.ly/GpOnFacebook