ГАРАНТОВАНИЙ ПОКУПЕЦЬ ПРОДАВ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ З ВДЕ НА ВСЕ ЛІТО



Державне підприємство «Гарантований покупець» вперше продало на аукціонах «зелену» електроенергію завчасно – на три місяці поспіль. В результаті торгів, що відбулися на початку травня, успішно реалізована електрична енергія з постачанням у червні, липні та серпні.

Всього підприємству вдалося укласти двосторонні договори на продаж 785 тисяч МВт•год електроенергії з відновлювальних джерел (ВДЕ). Загальна вартість проданої електроенергії склала понад 1 млрд грн (з ПДВ).

Збільшення обсягів форвардних контрактів відповідає як загальноєвропейській практиці, так і довгостроковій торгівельній стратегії підприємства. Це дозволяє гарантовано продати електроенергію, мінімізуючи небаланси, та отримати фіксовану ціну товару на визначений період.

Подальше підвищення результативності торгівельної діяльності Гарантованого покупця тісно пов’язане із необхідністю збільшення періоду поставки «зеленої» електроенергії. Для цього необхідно оновити постанову КМУ від 5 червня 2019 року №449 Про порядок проведення аукціонів за двосторонніми договорами. Аналізуючи торги можна дійти висновку, що портфельне рішення – наприклад, на квартал – очікувано матиме попит серед покупців та сприятиме підвищенню ліквідності електроенергії з ВДЕ. 

Як повідомлялося, 6 травня Гарантований покупець продав 100 % електроенергії червня та липня, виставленої на аукціон. 


Читайте також: «ЗЕЛЕНІ» АУКЦІОНИ ГАРАНТОВАНОГО ПОКУПЦЯ: УСПІХ НА РИНКУ


Аукціони Гарантованого покупця – це єдиний доступний механізм купівлі електроенергії з відновлювальних джерел та можливість для бізнесу використовувати її. 


Приєднуйтесь до нас на Facebook, щоб дізнаватися про новини першими → http://bit.ly/GpOnFacebook