РЕЗУЛЬТАТИ ПРОДАЖУ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ З ВДЕ НА АУКЦІОНІ ПОЗИТИВНІ



На аукціоні з продажу «зеленої» електроенергії державне підприємство «Гарантований покупець» успішно реалізувало весь запропонований обсяг товару. Торги відбулися 14 квітня 2021 року на ТБ «Українська енергетична біржа».

Покупці придбали 130 200 МВт•год денного навантаження для окремих годин доби з періодом постачання на травень. Переможцями аукціону стали шість компаній.

В ході конкуренції учасників аукціону ціни за окремими позиціями зросли майже на третину та досягли максимального значення у 1533 грн/МВт•год. Додамо, що за даними Оператора ринку, середньозважена ціна електроенергії на ринку «на добу наперед» в ОЕС України у квітні – близько 1400 грн/МВт•год.

Зазначимо, що торгівельна стратегія Гарантованого покупця забезпечує повну реалізацію електроенергії, виставленої на торги, майже на кожному аукціоні.

Нагадаємо, що аукціони Гарантованого покупця відбуваються регулярно. Наразі це єдиний доступний механізм купівлі саме «зеленої» електроенергії та можливість для бізнесу використовувати відновлювальну електроенергію.  



Приєднуйтесь до нас на Facebook, щоб дізнаватися про новини першими → http://bit.ly/GpOnFacebook