ГАРАНТОВАНИЙ ПОКУПЕЦЬ ОСКАРЖУЄ СТЯГНЕННЯ ЗАБОРГОВАНОСТІ ЗА АТОМНУ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ



ДП «НАЕК«Енергоатом» опублікував інформацію про начебто виграш судів щодо заборгованості державного підприємства «Гарантований покупець». Компанія заявляє, що Господарський суд за позовом НАЕК «Енергоатом» «стягнув з ДП «Гарантований покупець» 2,7 млрд грн».

Зі свого боку Гарантований покупець офіційно спростовує наведені судженняЗазначена інформація є відвертою маніпуляцією реальними фактами.

Додамо, що рішення суду набирає законної сили після завершення його оскарження в суді апеляційної інстанції. Це – вимоги процесуальних кодексів України. Тому заява про «виграний суд» може мати місце тільки в разі набрання рішенням законної сили.

Гарантований покупець захищає свої законні права та інтереси, тому вже оскаржує рішення Господарського суду м.Києва щодо стягнення на користь ДП «НАЕК «Енергоатом» 4,1 млрд грн в апеляційній інстанції. Інше рішення про стягнення 2,7 млрд грн буде оскаржене у встановленому порядку одразу після виготовлення його повного тексту. 

Підприємство повністю не погоджується із зазначеними рішеннями суду, оскільки вважає їх необґрунтованими та незаконними. Більш того, вказані рішення суперечать правовим позиціям Верховного Суду, що дає всі підстави для їх скасування як неправомірних.

Таким чином, заяви про визнання судом боргу Гарантованого покупця перед НАЕК «Енергоатом» на суму 6,8 млрд грн є спотворенням фактів. Розповсюдження подібної інформації вводить в оману, створює «благодатне» підґрунтя для підвищення напруги між учасниками ринку та може свідчити про наміри дестабілізувати всю енергетичну галузь України.


Приєднуйтесь до нас на Facebook, щоб дізнаватися про новини першими → http://bit.ly/GpOnFacebook