ГАРАНТОВАНИЙ ПОКУПЕЦЬ РЕАЛІЗУВАВ ВЕСЬ ОБСЯГ «ЗЕЛЕНОЇ» ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ, ВИСТАВЛЕНОЇ НА АУКЦІОН



Перший у 2021 році аукціон державного підприємства «Гарантований покупець» з продажу електроенергії з відновлювальних джерел (ВДЕ) завершився успішно – продано 100 % продукції, виставленої на торги.

Аукціон відбувся 11 січня 2021 року на ТБ «Українська енергетична біржа» за ініціативи підприємства. Гарантований покупець запропонував до продажу понад як 42,5 тисячі МВт•год електроенергії з ВДЕ. Період постачання – 13–31 січня 2021 року.

Базове навантаження та блочні позиції для денних годин доби у Гарантованого покупця придбали 12 компаній. Торги відбувалися на підвищення. Завдяки конкуренції вдалося досягти зростання ціни відносно стартової позиції до +25 %Середньозважена ціна за всіма продуктами ≈ 1366 грн/МВт•год. За даними Оператора ринку, середньозважена ціна електроенергії в ОЕС України на 12 січня 1252 грн/МВтгод.

«Зелені» аукціони Гарантованого покупця – це наразі єдина можливість купівлі чистої електроенергії. Такі торги відкривають доступ споживачам до унікального продукту та сприяють «Зеленому курсу». Для державного підприємства успішні аукціони позитивно впливають на надходження коштів від реалізації «чистої» електроенергії.




Приєднуйтесь до нас на Facebook, щоб дізнаватися про новини першими → http://bit.ly/GpOnFacebook