Гарантований покупець виконав часткові виплати за «зеленим» тарифом



Державне підприємство «Гарантований покупець» продовжує перерахування коштів виробникам електроенергії за «зеленим» тарифом за електроенергію, вироблену у 2020 році. 28 лютого та 2 березня 2020 року підприємство провело виплати на загальну суму 824 млн грн.


На розрахунки спрямували кошти від реалізації електроенергії на організованих ринках – 579 млн грн. Також підприємство отримало часткові авансові платежі – 245 млн грн – від оператора системи передачі (ПрАТ «НЕК «Укренерго»).


Таким чином, за «зелену» електроенергію 2020 року Гарантований покупець сплатив виробникам електроенергії з відновлювальних джерел (ВДЕ) 2,8 млрд грн:

  • за електроенергію січня1,5 млрд грн. Актуальний рівень розрахунків – 75%;

  • за електроенергію лютого1,3 млрд грн. Актуальний рівень розрахунків – 66%.


Зазначимо, що поточна заборгованість Укренерго перед Гарантованим покупцем складає 2,2 млрд грн. Крім того, оператор системи передачі досі не підписав акт приймання-передачі з розрахунком вартості послуги із забезпечення збільшення частки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел за січень 2020 року.


Нагадаємо, 28 лютого Гарантований покупець завершив розрахунки із «зеленою» генерацією за минулий рік. За липень-грудень підприємство сплатило за екологічно чисту електроенергію, згенеровану у 2019 році, 15,8 млрд грн.




Приєднуйтесь до нас на Facebook, щоб дізнаватися про новини першими → http://bit.ly/GpOnFacebook