Гарантований покупець фіналізує виплати за «зеленим» тарифом за 2019 рік



Державне підприємство «Гарантований покупець» на 100% розрахувалося з ВДЕ за електроенергію листопада. Сума остаточного платежу склала 420 млн грн. Всього виплати за «зеленим» тарифом за листопад 2019 року досягли 2,2 млрд грн.

 

«Ми взяли на себе зобов’язання закрити питання оплати електроенергії листопада до кінця січня, і, доклавши зусиль, змогли здійснити заплановане. Гарантований покупець виходить на фінішну пряму розрахунків за 2019 рік», — констатував директор держпідприємства Костянтин Петриковець.

 

Крім фінального розрахунку за листопад, Гарантований покупець продовжив виплати за грудень – виробникам електроенергії за «зеленим» тарифом перерахували 500 млн грн. Наразі Гарантований покупець розрахувався з альтернативною генерацією за товарну продукцію, відпущену у грудні, на 56%.

 

Таким чином, на минулому тижні Гарантований покупець сплатив за «зелену» електроенергію 920 млн грн

 

Важливо зазначити, що джерелом для розрахунків за «зелену» електроенергію стали кошти, які Гарантований покупець отримав за результатами перерахунків з постачальниками універсальних послуг (ПУП).


«Ми очікуємо продовження платежів від електропостачальників за графіком – до кінця лютого 2020 року. Після надходження коштів від ПУП підприємство матиме змогу спрямувати їх на розрахунки за «зеленим» тарифом», — додав пан Петриковець.



  

Приєднуйтесь до нас на Facebook, щоб дізнаватися про новини першими → http://bit.ly/GpOnFacebook