Гарантований покупець здійснює виплати виробникам електроенергії за «зеленим» тарифом



Державне підприємство «Гарантований покупець» 8 січня 2020 року здійснило платіж виробникам електроенергії з відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) за електроенергію листопада.

 

Провести виплати відновлюваній генерації дозволили кошти, які Гарантований покупець отримав від продажу електроенергії на ринку «на добу наперед». Сума виплат склала 238 млн грн

 

Всього за товарну продукцію листопада підприємство сплатило 1,6 млрд грн. Таким чином, загальний рівень оплати за листопад наразі на рівні 73%. 

 

Зауважимо, що причиною неповних виплат за «зеленим» тарифом є несвоєчасне здійснення платежів Гарантованому покупцю з боку ПрАТ «НЕК «Укренерго».

 

Наразі борг НЕК «Укренерго» перед Гарантованим покупцем за листопад складає 849 млн грн.  Крім того, оператор системи передачі не розрахувався з Гарантованим покупцем за грудень.

 

 «Гарантований покупець вживає заходів, щоб вчасно та в повному обсязі виконувати покладені на нього зобов’язання. Проте в частині 100 % виплат за «зеленим» тарифом підприємство залежить від сплати послуги із забезпечення збільшення частки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел від «НЕК «Укренерго», – пояснив директор Гарантованого покупця Костянтин Петриковець.

 



 

Приєднуйтесь до нас на Facebook, щоб дізнаватися про новини першими → http://bit.ly/GpOnFacebook