Виплати Гарантованого покупця за «зеленим» тарифом у 2020: 758 млн з початку року



Державне підприємство «Гарантований покупець» з початку поточного місяця сплатило за «зеленим» тарифом 758 млн грн

 

15 січня Гарантований покупець у встановлені законодавством терміни здійснив часткові виплати – 200 млн грн – за 10 днів розрахункового місяця. 17 січня підприємство перерахувало відновлювальній генерації ще 150 млн грн за першу декаду січня. На розрахунок спрямували кошти, отримані за послугу із забезпечення збільшення частки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел від ПрАТ «НЕК «Укренерго».

 

Крім того, Гарантований покупець продовжує оплачувати електроенергію листопада 2019 року. 15 січня ВДЕ перерахували 170 млн грн. Підприємство провело ці розрахунки коштами від реалізації електроенергії на ринку «на добу наперед». Всього за товарну продукцію листопада Гарантований покупець сплатив 1,77 млрд грн. Загальний рівень оплати товарної продукції листопада перевищив 80%.

 

Як повідомлялося, 8 січня держпідприємство здійснило платіж за електроенергію листопада у сумі 238 млн грн.

 

Наголошуємо, що в частині 100-відсоткових виплат за «зеленим» тарифом Гарантований покупець залежить від своєчасної оплати послуги із забезпечення збільшення частки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел з боку оператора системи передачі – НЕК «Укренерго».

 



  

Приєднуйтесь до нас на Facebook, щоб дізнаватися про новини першими → http://bit.ly/GpOnFacebook