ГАРАНТОВАНИЙ ПОКУПЕЦЬ ВКОТРЕ РЕАЛІЗУВАВ ВЕСЬ ОБСЯГ «ЗЕЛЕНОЇ» ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ, ВИСТАВЛЕНОЇ НА АУКЦІОН



Аукціон державного підприємства «Гарантований покупець» з продажу електричної енергії з відновлювальних джерел (ВДЕ), який відбувся 18 березня, завершився успіхом. Підприємство продало 120 тисяч МВт•год, тобто весь обсяг «зеленої» електроенергії, запропонованої до продажу.

 

Гарантований покупець виставив на аукціон п’ять блочних позицій з денною електроенергією для окремих годин доби. Найбільший інтерес у покупців викликали «тривалі» продукти – з постачанням у періоди з 8 до 19, з 9 до 18 і з 10 до 17 годин. Про зацікавленість покупців свідчить зростання середньозваженої ціни продажу до +17 % відносно стартової позиції, або до 1369 грн/МВт•год.

 

Результативним аукціон став для дев’яти компаній, більшість з яких беруть участь в аукціонах Гарантованого покупця на регулярній основі. Серед них – виробничі, комунальні підприємства, оператор системи передачі та інші учасники ринку.

 

Відзначимо, що Гарантований покупець вже продав на аукціонах близько 312 тисяч МВт•год «зеленої» електроенергії, яка буде вироблена у квітні.

 

Як повідомлялося, 19 березня підприємство розпочинає продаж відновлюваної електроенергії з періодом виконання на травень 2021 року.




Приєднуйтесь до нас на Facebook, щоб дізнаватися про новини першими → http://bit.ly/GpOnFacebook