ГАРАНТОВАНИЙ ПОКУПЕЦЬ ПРОВІВ ДВАНАДЦЯТИЙ АУКЦІОН З ПРОДАЖУ «ЗЕЛЕНОЇ» ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ



21 січня успішно завершився вже дванадцятий аукціон з продажу електроенергії, виробленої з відновлювальних джерел, ініційований державним підприємством «Гарантований покупець». Цього разу підприємство реалізувало на аукціоні майже 96 % запропонованої продукції.

На торги була виставлена електроенергія лютого. Підприємство продало понад як 83 660 МВт•год базового та денного навантаження для окремих годин доби.

За правилами аукціону, торги відбувалися на підвищення ціни. Конкурентна боротьба учасників забезпечила приріст ціни за усіма позиціями, результатом чого середньозважена ціна склала 1490 грн/МВт•год, максимальне значення досягло 1595 грн/МВт•год.

Різноманітність позицій – цього разу їх було 20 – та лоти різних розмірів сприяли залученню до торгів великої кількості учасників. Так, переможцями аукціону визнано 14 компаній.

Унікальний продукт та торговельна стратегія підприємства, спрямована на максимізацію прибутку, дозволяють Гарантованому покупцю збільшувати грошовий потік від реалізації «зеленої» електроенергії та, як наслідок, підвищувати рівень розрахунків з виробниками електроенергії.



Приєднуйтесь до нас на Facebook, щоб дізнаватися про новини першими → http://bit.ly/GpOnFacebook