АУКЦІОНИ ГАРАНТОВАНОГО ПОКУПЦЯ З ПРОДАЖУ «ЗЕЛЕНОЇ» ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ КОРИСТУЮТЬСЯ ПОПИТОМ



Аукціони з купівлі-продажу електроенергії, виробленої з відновлюваних джерел енергії (ВДЕ), привертають увагу учасників ринку. Другий «зелений» аукціон, ініційований державним підприємством «Гарантований покупець», завершився результативно. Чергові торги відбулися 15 жовтня 2020 року на ТБ «Українська енергетична біржа».

За підсумками двох аукціонів з купівлі-продажу електроенергії з ВДЕ за двосторонніми договорами спостерігається тенденція до конкуренції покупців за чисту електроенергію на тлі загального профіциту товару на ринку. В ході торгів відбувалося підвищення ціни – максимально на 47% вище стартового значення. Зазначимо, що стартова ціна пропозиції сформована відповідно до Порядку проведення електронних аукціонів з продажу електричної енергії за двосторонніми договорами, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України.  

Для залучення більшої кількості учасників та задоволення попиту Гарантований покупець пропонує декілька продуктів – базове навантаження та блочні заявки з лотами різних розмірів у різні години доби. 

Завдяки відповідному торговельному позиціонуванню підприємство реалізувало понад як 37 тисяч МВт•год електричної енергії з періодом постачання у останню декаду жовтня, що складає 51,2% від запропонованого обсягу. Право на купівлю такої електричної енергії отримали усі учасники, що пройшли відповідну реєстрацію на біржі.

Аукціон знову продемонстрував затребуваність чистої електроенергії на ринку двосторонніх договорів. Проведення наступного аукціону заплановано на 16 жовтня 2020 року о 17:00 на майданчику ТБ «Українська енергетична біржа».




Приєднуйтесь до нас на Facebook, щоб дізнаватися про новини першими → http://bit.ly/GpOnFacebook