ГАРАНТОВАНИЙ ПОКУПЕЦЬ ЗДІЙСНИВ АВАНСОВИЙ ПЛАТІЖ



15 вересня 2020 року державне підприємство «Гарантований покупець» виконало авансовий платіж за електроенергію, згенеровану виробниками з відновлювальних джерел (ВДЕ) у першій декаді вересня. Оплату електроенергії  здійснили у термін, визначений у Порядку купівлі електроенергії за «зеленим» тарифом.

Загалом Гарантований покупець перерахував ВДЕ 808 млн грн. Це становить понад 51% вартості електроенергії, відпущеної за перші 10 днів вересня.

Джерелом коштів для платежів стали: погашення заборгованості за врегулювання небалансів та дохід підприємства від торговельної діяльності – 408 млн грн, а також кошти, отримані від ПрАТ «НЕК «Укренерго» як оплата послуги із забезпечення збільшення частки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії — 400 млн грн.

Гарантований покупець продовжує виплати за «зеленим» тарифом відповідно до вимог законодавства та принципів розрахунків – пропорційно до обсягів відпущеної товарної продукції, за фактом отримання коштів та з оприлюдненням інформації щодо їх походження.


АКТУАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО РОЗРАХУНКІВ З ВИРОБНИКАМИ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ  https://bit.ly/gpee-payment

Приєднуйтесь до нас на Facebook, щоб дізнаватися про новини першими → http://bit.ly/GpOnFacebook