ГАРАНТОВАНИЙ ПОКУПЕЦЬ ОЧІКУЄ НА ЗМІНИ ДО ЗАКОНОДАВСТВА ДЛЯ СТАРТУ ПРОДАЖУ «ЗЕЛЕНОЇ» ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ НА АУКЦІОНІ



Гарантований покупець готовий до проведення пілотного аукціону з продажу електроенергії, виробленої з відновлювальних джерел енергії (ВДЕ) на біржі. Останнім кроком, який дозволить розпочати цей процес, залишається внесення змін до Порядку проведення електронних аукціонів з продажу електричної енергії за двосторонніми договорами.

Нагадаємо, можливість виходити на ринок двосторонніх договорів із «зеленою» електроенергією передбачена Законом № 810-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення умов підтримки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії», який набрав чинності 1 серпня 2020 року.

«Сподіваємося, що Кабінет Міністрів якнайшвидше внесе зміни до Порядку. Після публікації відповідної постанови Уряду, Гарантований покупець невідкладно проведе пілотний аукціон з продажу електроенергії з ВДЕ», — пояснив Костянтин Петриковець, директор Гарантованого покупця.

Продаж «зеленої» електроенергії на електронних аукціонах – це один із заходів, спрямованих на вдосконалення механізму підтримки відновлювальної енергетики в Україні. Очікується, що споживачі проявлять високу зацікавленість у чистій електроенергії та підтримають глобальний тренд до вуглецевої нейтральності.




Приєднуйтесь до нас на Facebook, щоб дізнаватися про новини першими → http://bit.ly/GpOnFacebook