КАБМІН ЗАТВЕРДИВ ІНВЕСТПЛАН ГАРАНТОВАНОГО ПОКУПЦЯ

13 СЕР 2020


Кабінет Міністрів України затвердив інвестиційний план державного підприємства «Гарантований покупець» на 2020-2022 роки. Відповідне рішення Уряд ухвалив на засіданні 12 серпня 2020 року.

Цей документ дозволить провести технологічну модернізацію підприємства та стане запорукою його розвитку. Імплементація інвестиційного плану сприятиме підвищенню ефективності функціонування не лише підприємства, а й ринку електроенергії України. Метою залучення інвестицій є виключно забезпечення статутної діяльності Гарантованого покупця.

Інвестиційний план передбачає, зокрема, фінансування проєктів, покликаних підвищити ефективність виконання функцій гарантованого покупця з урахуванням досвіду існуючих світових практик. Однією із ключових інвестицій у розвиток є придбання програмного комплексу для прогнозування виробництва електричної енергії виробниками за «зеленим» тарифом. Інтеграція відповідного програмного забезпечення дозволить вдосконалити формування прогнозних обсягів відпуску електроенергії з відновлюваних джерел (ВДЕ) та, як наслідок, зменшити обсяги небалансів балансуючої групи Гарантованого покупця.

Інвестиційна програма розроблена фахівцями підприємства, погоджена Міністерством енергетики та Міністерством фінансів. Усі інвестиції підприємства є безприбутковими проєктами підтримки, оскільки спрямовані на забезпечення основної діяльності і не мають на меті отримання додаткового доходу. Реалізація інвестплану не потребує бюджетного фінансування та матеріальних витрат. 



Приєднуйтесь до нас на Facebook, щоб дізнаватися про новини першими → http://bit.ly/GpOnFacebook