НКРЕКП внесла зміни до порядку формування цінових заявок на «зелену» електроенергію

16 КВІ 2020


Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) внесла зміни до своєї постанови від 8 квітня 2020 року №766 «Про дії учасників ринку електричної енергії у період дії карантину та обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)». Відповідне рішення Регулятор ухвалив на відкритому засіданні 15 квітня 2020 року.


Комісія надала Гарантованому покупцю можливість у своїй заявці на ринку «на добу наперед» (РДН) зазначати ціну на рівні не вище середньозваженої фактичної ціни на електричну енергію, вироблену на атомних електростанціях у квітні-травні 2019 року. Тобто граничним значенням для заявок держпідприємства є ціна, за якою ДП «НАЕК «Енергоатом» продає електроенергію Гарантованому покупцю на виконання зобов’язань із забезпечення доступності електричної енергії для населення – 566,7 грн/МВт•год.


Дотепер Гарантований покупець був зобов’язаний виставляти на продаж на РДН обсяги «зеленої» генерації за мінімально можливу ціну, встановлену Правилами РДН та ВДР – 10 грн/МВт•год.


Внесені зміни сприятимуть нормалізації цінової ситуації на ринку та реалізації електроенергії у відповідності до принципу економічної доцільності.




Приєднуйтесь до нас на Facebook, щоб дізнаватися про новини першими → http://bit.ly/GpOnFacebook