Гарантований покупець здійснює оплату альтернативної електроенергії



Державне підприємство «Гарантований покупець» оплачує електроенергію, куплену за «зеленим» тарифом.16 березня 2020 року підприємство виконало платежі на користь виробників електроенергії з відновлюваних джерел (ВДЕ) на загальну суму у 400 млн грн.

 

Так, Гарантований покупець виконав частковий авансовий платіж на 200 млн грн за першу декаду березня. На виплати спрямували кошти, отримані від продажу «зеленої» електроенергії на організованих ринках.

 

Крім того, Гарантований покупець отримав кошти від ПрАТ «НЕК «Укренерго» та перерахував генерації 200 млн грн за електроенергію, вироблену у лютому. Всього за товарну продукцію лютого держпідприємство сплатило майже 1,5 млрд грн, рівень оплати – понад 51%.

 

Зазначимо, що за вироблену у 2020 році електроенергію з ВДЕ Гарантований покупець сплатив 3,4 млрд грн.

Нагадаємо, що в умовах загальнонаціонального карантину Гарантований покупець функціонує у звичайному режимі та продовжує виконувати покладені на нього спеціальні обов’язки. Керівництво підприємства присутнє на своїх робочих місцях. Як підприємство, яке забезпечує виконання загальносуспільних інтересів, Гарантований покупець стабільно працюватиме в умовах обмежувальних заходів.




Приєднуйтесь до нас на Facebook, щоб дізнаватися про новини першими → http://bit.ly/GpOnFacebook