Гарантований покупець позивається до Укренерго

29 ЛИП 2019


26 липня 2019 року державне підприємство «Гарантований покупець» направило до Господарського суду Києва позовну заяву про стягнення авансового платежу з ДП «НЕК «Укренерго».

Причиною позову стало невиконання з боку ДП «НЕК «Укренерго» своїх зобов’язань з оплати гарантованому покупцю прогнозної величини послуги із забезпечення збільшення частки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії за перші 20 днів розрахункового місяця (за період з 01.07.2019 по 20.07.2019).

Розмір зазначеного платежу становить 1,58 млрд грн. Розрахунки проведені на підставі даних про прогнозовані обсяги електричної енергії, відпущеної виробниками за «зеленим» тарифом.

Нагадаємо, відповідно до п.п.11.3, 11.4 вимог Порядку купівлі електричної енергії за «зеленим» тарифом (затверджено Постановою НКРЕКП від 26.04.2019 №641), до 14 та 24 числа розрахункового місяця оператор системи передачі  (ОСП) – ДП «НЕК «Укренерго» – «здійснює повну та своєчасну оплату авансового платежу гарантованому покупцю за перші 20 днів розрахункового місяця…».

Проте зі старту роботи нового ринку електроенергії – 1 липня 2019 року – оператор системи передачі жодного разу не розрахувався з Гарантованим покупцем. За заявою НЕК Укренерго, унеможливило оплату послуги із забезпечення частки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел рішення Окружного адміністративного суду міста Києва про призупинення тарифів компанії. Наразі відповідна ухвала оскаржується.

Зазначимо, до подання позовної заяви Гарантований покупець заздалегідь проінформував НЕК «Укренерго» про розмір оплати авансового платежу та необхідність його термінової сплати.




Приєднуйтесь до нас на Facebook, щоб дізнаватися про новини першими → http://bit.ly/GpOnFacebook