Регулятор затвердив вартість послуги Гарантованого покупця за грудень



Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) затвердила розрахунок розміру вартості послуги із забезпечення збільшення частки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії за грудень 2019 року. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні 7 лютого 2020 року. Регулятор затвердив послугу Гарантованого покупця в розмірі 836,6 млн грн

 

Джерелом фінансування остаточних виплат за «зеленим» тарифом за грудень 2019 року визначено кошти, які Гарантованому покупцю мають сплатити постачальники універсальних послуг (ПУП) за результатами коригування відпущеної їм електроенергії на фактичні дані. За графіком платежів, затверджених постановою Кабінету Міністрів від 09.12.19 №1003, ПУП повинні завершити розрахунки з Гарантованим покупцем до кінця лютого 2020 року.

 

Після отримання коштів від електропостачальників Гарантований покупець завершить розрахунки з виробниками електроенергії  за «зеленим» тарифом за грудень 2019 року.

 

Нагадаємо, відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів від 09.12.19 № 1003 Гарантований покупець та постачальники універсальних послуг виконали коригування прогнозних обсягів електричної енергії, купленої постачальниками універсальних послуг у липні–листопаді 2019 року на фактичні дані. Результатом коригувань стало збільшення загальної вартості відпущеної ПУП електроенергії на 2,4 млрд грн. На цій підставі НКРЕКП 11 лютого затвердила зміни до розмірів вартості послуг, наданих Гарантованим покупцем за цей період.




Приєднуйтесь до нас на Facebook, щоб дізнаватися про новини першими → http://bit.ly/GpOnFacebook