Суд відхилив апеляційну скаргу на ухвалу про забезпечення позову в частині призупинення дії тарифів Укренерго

22 СЕР 2019


21 серпня 2019 року Шостий апеляційний адміністративний суд відхилив апеляційну скаргу Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) на ухвалу про забезпечення позову в частині призупинення дії постанов НКРЕКП №954, №955 від 7 червня 2019 року. Цими постановами встановлено тариф на послуги з передачі електричної енергії ПрАТ «НЕК «Укренерго».

Як треті особи, які не заявляють самостійних вимог на стороні відповідача, до справи залучені державне підприємство «Гарантований покупець», ПрАТ «НЕК «Укренерго» та виробники електроенергії з альтернативних джерел (ТОВ «Трифановка Енерджі», ТОВ «Сивашенергопром», ТОВ «Акванова Девелопмент», ТОВ «Ренджи Сарата»).

Нагадаємо, 1 серпня 2019 року Окружний адміністративний суд м. Києва замінив запобіжний захід забезпечення позову АТ «Нікопольський завод феросплавів» у справі № 640/12695/19. Ухвалою суду дію постанов НКРЕКП від 07.06.2019 №954, №955 про встановлення тарифів на передачу для НЕК «Укренерго» призупинили лише в частині таких підприємств:

·      «Нікопольський завод феросплавів»

·      «Запорізький завод феросплавів»

·      «Покровський гірничо-збагачувальний комбінат»

·      «Марганецький гірничо-збагачувальний комбінат»

·      «Дніпроазот».

Гарантований покупець і надалі вживатиме заходів, щоб забезпечити виконання держпідприємством покладених на нього функцій, для захисту своїх інтересів та стабільної роботи нового ринку електроенергії в Україні в цілому.



Приєднуйтесь до нас на Facebook, щоб дізнаватися про новини першими → http://bit.ly/GpOnFacebook