ГАРАНТОВАНИЙ ПОКУПЕЦЬ ПРО ПЕРСПЕКТИВИ РОЗРАХУНКІВ ЗА «ЗЕЛЕНИМ» ТАРИФОМ



Кабінет Міністрів України погодив надання державної гарантії для виконання боргових зобов’язань ПрАТ «НЕК «Укренерго». Це дозволить компанії залучити необхідні кошти шляхом випуску та розміщення облігацій на фондових ринках. Крім того, уряд постановив забезпечити спрямування запозичень – на розрахунки з виробниками електроенергії за «зеленим» тарифом через державне підприємство «Гарантований покупець».

«Державна гарантія надається для забезпечення повного виконання боргових зобов’язань ПрАТ «Національна енергетична компанія «Укренерго» за запозиченням, сума якого не перевищує 22,8 млрд гривень», — сказано в постанові. Гарантія надається у 2021 році до повного виконання боргових зобов’язань за запозиченнями.

Гарантований покупець розраховує на невідступне виконання положень постанови усіма залученими вже найближчим часомЦільове спрямування зазначених коштів дозволить Гарантованому покупцю завершити оплату електроенергії з відновлювальних джерел за 2020 рік, а також забезпечити пропорційні розрахунки за вуглецеву-нейтральну електричну енергію поточного року.


Приєднуйтесь до нас на Facebook, щоб дізнаватися про новини першими → http://bit.ly/GpOnFacebook