ГАРАНТОВАНИЙ ПОКУПЕЦЬ ОГОЛОШУЄ НОВИЙ «ЗЕЛЕНИЙ» АУКЦІОН



Державне підприємство «Гарантований покупець» виставляє на продаж електричну енергію, вироблену з відновлюваних джерел (ВДЕ). Аукціон відбудеться 26 липня 2021 року об 11:00 на Українській енергетичній біржі. Запрошуємо усіх зацікавлених долучитися до торгів.

Гарантований покупець планує продати «зелену» електроенергію з постачанням у серпні 2021 року. На продаж виставляється декілька продуктів: блочні заявки для денних годин доби (11-15, 01-07, 16-24 та 12-14 години).

Зокрема, пропонується договір з динамічними обсягами купівлі-продажу електроенергії. Відповідні умови договору передбачають можливість Гарантованого покупця коригувати обсяги продажу в окремі години до 40 % у сторону зменшення.

Під час торгів пакети лотів різних розмірів будуть формуватись послідовно – від 10 до 40 МВт•год – для задоволення попиту учасників аукціону. За кожним з пакетів лотів торги будуть починатись зі стартової ціни. 

Мета запровадження нового для українського ринку електроенергії продукту від Гарантованого покупця – максимізувати обсяги реалізації чистої електроенергії за двосторонніми договорами.  Разом з тим такий підхід враховує ризики та особливості виробництва електричної енергії з відновлюваних джерел, що характеризується високою мінливістю та складністю прогнозування на довгостроковий період.


Закликаємо потенційних покупців ознайомитися з договором купівлі-продажу електроенергії, який доступний в аукціонному бюлетені за посиланням: https://bit.ly/gpee-green-auction-26072021


Нагадуємо, що долучитися до торгів може будь-який учасник ринку електроенергії.


П'ять переваг аукціонів Гарантованого покупця:

  • Єдиний доступний механізм купівлі саме «зеленої» електроенергії
  • Купівля у стабільного та надійного продавця
  • Розвиток іміджу екологічно-відповідальної компанії
  • Прозорі механізми взаємодії за укладеним договором
  • Можливість використання відновлюваної електроенергії у своїй роботі без необхідності придбання відповідного обладнання.  

  • Приєднуйтесь до нас на Facebook, щоб дізнаватися про новини першими → http://bit.ly/GpOnFacebook