УЧАСНИКИ РИНКУ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ ЗАПРОПОНУВАЛИ ЗАХОДИ ДЛЯ ПОДОЛАННЯ КРИТИЧНОЇ СИТУАЦІЇ НА РИНКУ

03 ЧЕР 2021


На майданчику Міністерства енергетики України відбулася нарада щодо розв'язання проблемних питань на ринку електричної енергії. У заході, що проходив 1 червня 2021 року, взяли участь представники Національної комісії, що здійснює державне регулювання у галузі енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), державних підприємств «Гарантований покупець» та «Оператор ринку», ПрАТ «НЕК «Укренерго», великих виробників та постачальників електроенергії.

Приводом для обговорення стала кризова ситуація з ціноутворенням на організованих сегментах ринку та її передумови. Вкотре було порушено питання накопичення заборгованості на балансуючому ринку. Також експерти обмінялися думками щодо маніпулятивної поведінки певних гравців на ринку. 

За результатами наради учасники зустрічі дійшли згоди щодо необхідності вжиття невідкладних заходів, а Міненерго звернулося до НКРЕКП з пропозиціями щодо врегулювання ситуації.

Гарантований покупець вважає слушними та підтримує пропозиції Міністерства, які мають безпосередній вплив на діяльність підприємства, зокрема: щодо заборони торгівлі трейдерами та іншими учасниками ринку непідтвердженими обсягами електроенергії, зміну підходу до ціноутворення на внутрішньодобовому ринку (ВДР) – шляхом запровадження мінімальної ціни за принципом «РДН+», а також зняття верхніх цінових обмежень на організованих сегментах ринку. 


Приєднуйтесь до нас на Facebook, щоб дізнаватися про новини першими → http://bit.ly/GpOnFacebook