ГАРАНТОВАНИЙ ПОКУПЕЦЬ ПРОДАВ «ЗЕЛЕНУ» ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ ЗА РЕКОРДНОЮ ЦІНОЮ



Державне підприємство «Гарантований покупець» продало на аукціоні майже 94 тисячі МВт•год електроенергії з відновлювальних джерел (ВДЕ) з періодом постачання в лютому 2021 року.

Аукціон, що за ініціативи Гарантованого покупця відбувся 21 січня 2021 року на ТБ «Українська енергетична біржа», залучив велику кількість учасників, з яких 14 завершили торги в статусі переможців. Підприємство реалізувало 100 % електроенергії за 15 продуктами.

За правилами аукціону, торги відбувалися на підвищення ціни. Максимальна ціна окремого продукту, якої вдалося досягти завдяки конкурентній боротьбі перевищила 1608 грн/МВт•год. Це найбільша сума, яку покупці електроенергії запропонували за електроенергію з ВДЕ.

Додамо, що за даними Оператору ринку середньозважена ціна електроенергії в ОЕС України на 27 січня становить 1606 грн/МВт•год.

Нагадаємо, що підприємство провадить свою діяльність на ринку двосторонніх договорів керуючись кращими європейськими практиками з підвищення ефективності торговельної діяльності. 


Приєднуйтесь до нас на Facebook, щоб дізнаватися про новини першими → http://bit.ly/GpOnFacebook