ВИРОБНИКИ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ ОТРИМАЛИ ВІД ГАРАНТОВАНОГО ПОКУПЦЯ 1,6 МЛРД ГРН



Державне підприємство «Гарантований покупець» виконало платіж за придбану електричну енергію. Виробникам електроенергії перерахували близько 1,6 млрд грн.


Виробникам електроенергії з відновлюваних джерел (ВДЕ) підприємство сплатило 780 млн грн. Кошти перераховані за товарну продукцію, відпущену за першу декаду серпня поточного року. Таким чином, рівень розрахунків за 10 діб серпня досягнув 66 %.

Також здійснена оплата електроенергії, придбаної з метою забезпечення потреб населення – ДП НАЕК «Енергоатом» сплачено 780 млн грн. Цим забезпечена 100-відсоткова оплата електроенергії, придбаної у серпні, а також частковий розрахунок на липень.

Фінансовим джерелом для здійснення платежів стали кошти, отримані від ПрАТ «НЕК «Укренерго». Закон № 810-ІХ, що набрав чинності 1 серпня 2020 року, санкціонував спрямування 70% коштів, які оператор системи передачі (ОСП) отримав від продажу міждержавного перетину, на часткове погашення заборгованості НЕК «Укренерго» перед Гарантованим покупцем. 

Своєю чергою Гарантований покупець невідкладно перерахував отримані кошти ВДЕ та суб’єкту господарювання, який здійснює виробництво електричної енергії на атомних електростанціях.

Нагадаємо, раніше держпідприємство перерахувало «зеленій» генерації 409 млн грн. Таким чином, виплати Гарантованого покупця за «зеленим» тарифом у серпні становлять ≈1,19 млрд грн.


АКТУАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО РОЗРАХУНКІВ З ВИРОБНИКАМИ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ  https://bit.ly/gpee-payment

Приєднуйтесь до нас на Facebook, щоб дізнаватися про новини першими → http://bit.ly/GpOnFacebook