Механізм PSO в Україні: як населення забезпечують доступною електроенергією?



Серію публікацій про реформу ринку електроенергії в Україні ми розпочали з пояснення обставин, у яких перебував ринок електроенергії старого зразку, та причин, що спонукали до його реформування. Старт нової моделі ринку мав припинити перехресне субсидіювання його учасників.  Цього разу ми розглядаємо механізми підтримки побутових споживачів електроенергії, відомий сьогодні як PSO для населення.

Що таке PSO?

PSO (Public Service Obligation, ПСО)  термін, запозичений з законодавчої бази Європейського Союзу, Визначається як зобов'язання, покладене на організацію законодавством або договором надання послуги, що становить загальносуспільний інтерес.

PSO для населення (офіційно – спеціальні обов’язки учасників ринку електричної енергії для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії) — механізм покладання спеціальних зобов'язань з постачання електроенергії для потреб населення. Передбачає надання субсидій для постачальників електроенергії для населення — постачальників універсальних послуг (ПУП).


Види PSO

Виконання спеціальних обов’язків на ринку електроенергії може бути реалізовано через фінансову або товарну модель. У першому випадку між учасниками ринку, задіяними в реалізації механізму, відбуваються фінансові розрахунки (сплачуються грошові компенсації). За товарною моделлю підтримка надається шляхом продажу товару (електроенергії) за фіксованими цінами (модель, яка наразі діє в Україні).

Механізм підтримки населення в Україні

У початковій версії механізму для забезпечення населення доступною електроенергієюголовним мінусом – на думку європейських та українських експертів – був так званий дотаційний фонд. Фонд мав надавати фінансову підтримку населенню, виробникам електроенергії з відновлювальних джерел, ТЕЦ та усім, хто потребує допомоги з боку держави. На той момент термін PSO ще не був широко вживаним. 

Наповнення Фонду коштами мало відбуватися за рахунок відрахувань від усіх учасників ринку. На шляху впровадження фінансової моделі взаєморозрахунків стала обґрунтована критика високих корупційних ризиків. Спираючись на оцінки експертного середовища було розроблено чинну версію документу та обрано товарну модель підтримки. 

5 червня 2019 року було затверджено Положення про покладення спеціальних обов'язків на учасників ринку електричної енергії для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії. Відповідальним за забезпечення потреб побутових споживачів доступною електроенергією призначили, серед інших, державне підприємство «Гарантований покупець».

Положення зафіксувало діючі на той момент (чинні з травня 2017 року)  тарифи на електроенергію для населення до 31 грудня 2020 року. Рішення про продовження або припинення надання субсидій для населення має бути прийнято Урядом до кінця поточного року.

З покладанням на Гарантованого покупця спецобов’язків із забезпечення населення доступною електроенергією підприємство сконцентувалося на виконанні двох надзвичайно важливих функцій. Перша – стратегічна– забезпечувати рух України до «зеленого» майбутнього на чистій електроенергії. Друга функція Гарантованого покупця – соціальна. Разом з іншими виконавцями спеціальних обов’язків – генеруючими компаніями, постачальниками універсальних послуг – підприємство забезпечує кожного українця доступною електроенергією.

Фінансова та товарна модель PSO

Останнім часом товарну модель PSO піддають критиці. Деякі учасники ринку та експерти, пов’язують кризу на ринку електроенергії саме з труднощами реалізації товарної моделі, та пропонують перейти до фінансової PSO. Проте існуючі показники співвідношення попиту та пропозиції не дозволили б належним чином функціонувати будь-якій моделі спецобов’язків. Відзначимо, що від старту роботи ринку та протягом другої половини 2019 року модель товарного PSO, зарекомендувала себе як дієва.

Суттєве зниження цін на електроенергію на початку року призвело до різкого зменшення грошової маси на всьому ринку, де рахунок йде на мільярди гривень. Виникли взаємні заборгованості. Завдяки оперативним втручанням Регулятора та, зокрема, змінам до Порядку формування цінових заявок не електроенергію, вдалося уникнути остаточного обвалу ринку у квітні.

Коли доходи зменшуються, а витрати залишаються на тому ж рівні, у підсумку отримуємо від’ємний фінансовий результат. З огляду на це товарну модель PSO не можна вважати причиною критичної ситуації на ринку електроенергії.


Фінансове PSO – вихід або глухий кут?

Заміна товарної моделі PSO на фінансову передбачає, зокрема, збільшення обсягів вільного продажу електричної енергії, виробленої на атомних електростанціях, на організованих сегментах ринку електроенергії. 

Введення нового фінансового PSO без належного попереднього опрацювання та до моменту, коли в Україні буде створений добре регульований, ефективний та прозорий ринок двосторонніх договорів, може спричинити колапс всієї галузі. 

Надзвичайно високими при цьому є ризики неплатоспроможності Енергоатома. Далі за найгіршими сценаріями – банкрутство компанії та перехід атомних станцій у приватну власність, що є фактичною загрозою енергетичній та національній безпеці країни.

Крім того, у випадку переходу до фінансової моделі PSO через виконання спецобов’язків Енергоатомом, компанія остаточно стане монополістом. Більше ніж половина ринку електроенергії буде контролюватися одним суб’єктом. На сьогодні обсяги генерації атомних станцій реалізуються двома продавцями – Енергоатомом та Гарантованим покупцем. Це забезпечує виконання вимог антимонопольного законодавства та зосереджує менше ніж 35% загальних обсягів генерації у одного учасника ринку. 

Зміна моделі PSO потребуватиме суттєвого переосмислення законодавства не тільки в частині роботи ринку електричної енергії, а й податкового кодексу.

Товарна модель PSO та механізм її реалізації через окремого, незалежного суб’єкта робить ринок конкурентним, прозорим та клієнтоорієнтованим. Будь який перехід до моделі фінансового PSO має бути належним чином опрацьовано, підготовлено та обговорено. В протилежному випадку його імплементація може мати катастрофічні наслідки, при чому не тільки для учасників ринку, а і для всіх споживачів електричної енергії.


Приєднуйтесь до нас на Facebook, щоб дізнаватися про новини першими → http://bit.ly/GpOnFacebook