Про запуск «зелених» аукціонів



Відповідно до Закону України «Про альтернативні джерела енергії» аукціони з розподілу квоти підтримки  як спосіб визначення суб’єктів господарювання, які набувають право на підтримку у виробництві електричної енергії з альтернативних джерел енергії (крім доменного та коксівного газів, а з використанням гідроенергії - вироблену лише мікро-, міні- та малими гідроелектростанціями), або «зелені» аукціони, запроваджуються з 1 липня 2019 року та проводяться по 31 грудня 2029 року. При цьому, аукціони з розподілу річних квот підтримки проводяться двічі на рік – не пізніше 1 квітня та 1 жовтня відповідного року за рішенням Кабінету Міністрів України щодо встановлення розміру річних квот та графіків їх проведення.

Гарантований покупець інформує: на 1 квітня 2020 року не затверджено низку документів, необхідних для оголошення та проведення аукціону. Зокрема не встановлено відповідні квоти підтримки для їх розподілу на 2020 рік.

Державне підприємство «Гарантований покупець» пильно відстежує прийняття підзаконних актів. У разі затвердження всього необхідного пакету документів та технічної готовності електронної торгової системи, Гарантований покупець як замовник аукціону оголосить  та оприлюднить умови, терміни проведення першого аукціону відповідно до всіх вимог законодавства.