Торгівельна діяльність Гарантованого покупця у листопаді 2019 року



 

Купівля електричної енергії

 

У листопаді 2019 року державне підприємство «Гарантований покупець» за двосторонніми договорами з ДП «НАЕК «Енергоатом» та ПрАТ «Укргідроенерго» купило 6 318 тисяч МВт-год електричної енергії. Загальна вартість купленої електроенергії склала 3,59 млрд грн. Крім того, для забезпечення виконання спеціальних обов’язків на території області регулювання «острів Бурштинської ТЕС» на електронних аукціонах на ТБ «Українська енергетична біржа» Гарантований покупець придбав 16,9 тисяч МВт-год електричної енергії на 28,1 млн грн.

 

У виробників електроенергії, які входять до балансуючої групи виробників за «зеленим» тарифом, Гарантований покупець придбав 529,4 тисяч МВт-год електричної енергії, виробленої з відновлювальних джерел на загальну суму 1,8 млрд грн. 

 

Продаж електричної енергії

 

Гарантований покупець у листопаді 2019 року продав:

  • 3 497 тисяч МВт-год електричної енергії на 1,4 млрд грн постачальникам універсальних послуг;
  • 1 481 тисячу МВт-год на 929 млн грн операторам системи розподілу та оператору системи передачі.

 

Компенсація послуг із забезпечення доступності електричної енергії для побутових споживачів 

 

За листопад 2019 року Гарантований покупець нарахував та сплатив як компенсацію послуг із забезпечення доступності електричної енергії для побутових споживачів на користь ТОВ «ЕНЕРА СХІД».

 

Обсяги та вартість купленої та проданої електричної енергії у розрізі контрагентів.

 

Кошти, що нараховані та виплачені як компенсація послуг із забезпечення доступності електричної енергії для побутових споживачів у розрізі контрагентів.