Гарантований покупець частково розрахувався з виробниками електроенергії з альтернативних джерел



Державне підприємство «Гарантований покупець» 25 листопада 2019 року здійснило плановий авансовий платіж виробникам електроенергії за «зеленим» тарифом. Держпідприємство пропорційно оплатило виробникам електроенергії з альтернативних джерел (ВАД) прогнозну товарну продукцію за другу декаду листопада. 

 

Розрахунок здійснили на суму 157,6 млн грн коштами, отриманими виключно від продажу електроенергії на ринку «на добу наперед». Гарантований покупець не отримав від ПрАТ «НЕК «Укренерго» оплату послуги із забезпечення збільшення частки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії, що передбачено Порядком купівлі електричної енергії за «зеленим» тарифом.

 

«На жаль, НЕК «Укренерго» не виконує у повному обзягі своїх спеціальних обов’язків щодо збільшення частки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел. В той же час, наше підприємство докладає всіх зусиль, щоб дотримуватися покладених на нього функцій в межах чинного законодавства», – прокоментував ситуацію Костянтин Петриковець, директор Гарантованого покупця.

 

Підприємство вже проінформувало Кабінет Міністрів України, Міністерство енергетики та захисту довкілля, Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) про ситуацію, та звернулося з проханням сприяти вирішенню проблеми, щоб запобігти невиконанню спеціальних обов’язків, покладених на Гарантованого покупця державою. 

 


 

Приєднуйтесь до нас на Facebook, щоб дізнаватися про новини першими → http://bit.ly/GpOnFacebook