Гарантований покупець здійснив планові виплати за «зеленим» тарифом



Державне підприємство «Гарантований покупець» здійснило другий авансовий платіж виробникам електроенергії за «зеленим» тарифом за вересень 2019 року. Сума виплат — 750 млн грн. Підприємство розрахувалося з виробниками електроенергії в альтернативних джерел (ВАД) коштами від продажу електроенергії на ринку «на добу наперед» та внутрішньодобовому ринку, оскільки не отримало оплату авансового платежу від ПрАТ «НЕК «Укренерго».

За Порядком купівлі електричної енергії за «зеленим» тарифом, оператор системи передачі (ОСП) – «НЕК «Укренерго» до 24 числа – (включно) розрахункового місяця здійснює повну та своєчасну оплату авансового платежу гарантованому покупцю із забезпечення йому оплати прогнозної величини послуги із забезпечення збільшення частки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії за перші 20 днів розрахункового місяця.

Гарантований покупець листом 23 вересня 2019 надав «НЕК «Укренерго» прогнозну величину послуги із забезпечення збільшення частки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії за дві декади вересня 2019 року, та зазначив, що для здійснення своєчасного перерахування коштів виробникам електричної енергії за «зеленим» тарифом перерахування необхідно здійснити до 24 вересня 2019.

Проте на 26 вересня 2019 року «НЕК «Укренерго» не перерахувало кошти держпідприємству. Гарантований покупець готує претензію до «НЕК «Укренерго» через порушення Порядку купівлі електричної енергії за «зеленим» тарифом.





Приєднуйтесь до нас на Facebook, щоб дізнаватися про новини першими → http://bit.ly/GpOnFacebook