Гарантований покупець сплатив 3 млрд грн за «зеленим» тарифом



Державне підприємство «Гарантований покупець» сплатило 3 млрд грн виробникам за «зеленим» тарифом за електроенергію, вироблену у липні 2019 року. Таким чином, держпідприємство на 100% виконало свої зобов’язання перед відновлюваною генерацією за перший місяць роботи нового ринку.

 

Остаточний розрахунок з виробниками електроенергії з відновлюваних джерел став можливим після затвердження Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) розміру вартості послуги Гарантованого покупця 23 серпня 2019 року. За Порядком продажу електричної енергії за «зеленим» тарифом це обов'язкова умова для розрахунку з виробниками електроенергії за місяць. 

 

Раніше Гарантований покупець здійснив авансові платежі за липень на загальну суму 1,76 млрд грн.

 

На 27 серпня до реєстру виробників за «зеленим тарифом» входять 430 компаній. Загальна кількість виробленої альтернативної енергії у липні – близько 506 тисяч МВт-год.

 

Крім цього, Гарантований покупець вчасно і в повному обсязі перерахував виробникам електричної енергії за «зеленим» тарифом авансові платежі за серпень 2019 року.



 

 

Приєднуйтесь до нас на Facebook, щоб дізнаватися про новини першими → http://bit.ly/GpOnFacebook